Håndkletørker

 • Hvor mye vann skal jeg fylle i håndkletørkeren under installasjonen?

  Fyll det øvre tverrøret med vann slik at halvparten av røret er fylt med vann. Husk at for lite vann kan skade el-patronen og at for mye ikke gir nok plass til at vannet kan utvides under oppvarming, så sørg for å gjøre det riktig. Rådfør deg alltid med en kvalifisert installatør hvis du føler deg usikker. Vann utvides ved oppvarming, la luftventilen være åpen første gang tørkeren varmer opp til maksimumstemperatur ca 60-65 grader, lukk ventilen når tørketrommelen er varmest.
 • Kan jeg installere håndkletørkeren selv?

  Hvis håndkletørkeren har en fabrikkmontert stikkontakt, kan du installere den selv, men bare hvis stikkontakten er utenfor sone 1 (se generelle byggeforskrifter).

 • Hvilken type håndkletørker passer meg?

  Hvis du bare skal bruke din håndkletørker til å tørke og varme opp håndklær og klær, er en elektrisk håndkletørk nok. Deretter kan du velge fra hele Pax sitt sortiment.
 • Kan jeg montere håndkletørken opp og ned?

  Nei! Våre produkter er laget for å monteres på en bestemt måte. Hvis du monterer produktet i feil retning, er det stor risiko for at det ikke fungerer som det skal. Rådfør deg alltid med en kvalifisert installatør hvis du føler deg usikker.
 • Hva er CC-mål?

  CC-mål er sentrum-sentrum målet av avstanden mellom tilkoblingsrøret og skruehullet.
 • Hva menes med en håndkletørker med kombinert vann og el?

  Hvis du har en vannfylt håndkletørker, kan du installere den i radiatorsystemet ditt med en radiatorventil. Det er imidlertid alltid bra å supplere med en elpatron slik at du kan ha håndkletørkeren på selv om sommeren når varmen i huset ofte er slått av. Om sommeren er håndkletørkeren viktigst fordi den høye luftfuktigheten får klær og håndklær til å tørke sakte. Da er det større risiko for mugg- og bakterievekst.
 • Hva er VVC?

  Dette systemet finnes nesten utelukkende i bygårder. Pax forbeholder seg retten til Säker Vattens bransjeregler og tar ikke til orde for installasjon av håndkleskinner på VVC-systemer, delvis på grunn av risikoen for vekst av legionellabakterier.
 • Hva skjer med produktet mitt i tilfelle det blir strømbrudd?

  Hvis du har en timer som er stilt inn uten app, forsvinner den etter strømbrudd. Hvis timeren er programmert via appen, forblir den, men Momento II ™ vil ha mistet tid / klokkeslett, så den vil indikere dette ved sakte å blinke rødt. For å gjenopprette dette trenger du bare å koble til appen, så får den gjeldende tid. Produkter uten timer er på eller av.
 • Hvorfor skal jeg velge Momento II?

  Hvis du bruker Pax Wireless-appen, kan du sette opp til 20 individuelle timer per uke, og du kan endre effekten via appen fra 20 til 100 prosent. Via appen kan du også koble Momento II ™ til Pax Calima baderomsvifte, slik at håndkletørken aktiveres ved økt fuktighetsnivå. Denne funksjonen påvirker ikke andre funksjoner / timer.
 • Hva er IP-områder?

  Når du installerer et elektrisk apparat på badet eller et annet rom med en vannkran, må du ta hensyn til de såkalte IP-områdene. Hvert elektrisk apparat er merket med en kapslingsklasse (IP-klasse), som viser hvor beskyttet det er mot vann og støv. Våtrom er delt inn i tre IP-områder der hvert område har en minimum IP-klasse som kan brukes. Det er alltid autorisert installatør som bestemmer hvor i våtrommet installasjonen kan finne sted.